vineri, 18 noiembrie 2011

Becul

Apa ma ma duce in larg, plutesc, vad cerul, vad stelele, vad pescarusii zburand, vad luna, simt valurile sub mine, nu pot sa ma misc, nu stiu daca respir, inima a incetat de mult sa bata.
Usor imi revin, este dimineata, soarele a rasarit, simt caldura! Soarele intra in nori, incepe furtuna, continui sa plutesc, a inceput sa ploua! Valurile sunt mai mari, fulgera, imediat vine si tunetul, fulgera din nou, tunetul nu se mai aude, mi am pierdut auzul? Aud copii ce alearg pe un coridor, aud sunetul clopotelului, se face liniste. Aud tunetul! Valurile imi intoarce corpul, sunt cu fata in apa, aud din nou sunetul clopotelului, vad copii cum ies fericiti din clase! Un copil se apropie de mine, ceilalti copii se uita la el, copilul este sub mine, se uita in ochii mei! Ceilalti copii se uita mirati la el! Un copil ce se uita intr un bec! Simt cum plutesc in tavanul scolii, din nou suna clopotelu' copii intra in clase! Copilul se retrage si el, merge cu spatele, inca ma priveste in ochii! Inchid ochii, ma simt relaxat, miscarile valurilor ma relaxeaza, incet ma intorc inapoi cu fata catre cer! Un pescarusi sta asezat pe mine! Ghearele ma inteapa! Pot sa ma misc, sperii pescarusu, nu face nici o miscare, il ating cu degetul, il vad cum aluneca pe pieptul meu, apoi cade in apa, il vad cum se duce la fund! Ma intorc pe partea opusa, cu fata in apa. Sub mine copii sunt adunati in cerc, in mijloc, un copil este intins pe jos. Copii sunt tristi! Vad alti oameni cum se apropie de cercul copiilor, unul din ei ma arata cu degetu, oameni vin, se uita la mine, ridica din umeri si se apleaca catre copil, lumea se da la o parte intristata, copilul se uita din nou la mine, Zambeste!

Un comentariu:

  1. ~O) http://felicitari.tfm.ro/1_zilnice/card330_buna_dimineata/
    Prietenia se naste la umbra unui suflet bun! Timpul sterge...,dar el stie sa pastreze ca nimeni altul frumusetea sufletului! O TOAMNA (...) EXCELENTA VA DORESC si UN SFARSIT DE SAPTAMANA CUM VA DORITI ! !

    RăspundețiȘtergere