joi, 14 aprilie 2011

Fără față

Intins in pat, cu patura peste fata, ma gandesc ce imi va aduce ziua aceasta. Ma duc la toaleta, e ocupat. Dar cine poate sa fie? Fie! Imi zic in minte plec, observ o banca goala, ma asez, un batran se aseaza langa mine, si imi spune ca atunci cand a implinit noua ani, mama lui la parasit.
Imi spune ca in fiecare dimineata il viziteaza, chiar si ieri la vizitat, mi a spus ca s a trezit, sa dus la toaleta. Toaleta fiind ocupata s a dus la bucatarie, acolo scaunul din mijloc era ocupat de o persoana care statea cu spatele, nu se misca, nu respira, a trecut prin stanga ei, si a intors privirea, persoana tot cu spatele era, inapoi, trecand prin dreapta ei, din nou isi intoarce privirea, persoana a disparut, scaunul este la locul lui.
Toaleta este libera, iesind din bucatarie, cu coada ochiului, observa din nou persoana cu spatele, se intoarce, se uita la toaleta, din nou este ocupat, pesoana a disparut. S a speriat, a simtit ca inebuneste, speriat a iesit din casa. Deschizand usa, strada era plina de oameni carora nu le vedea fata, toti oamenii seamana cu persoana din bucatarie.
Toti sunt imbracati cu pantaloni negri si bluze visinii inchise. Se intoarce inapoi in casa, inchide usa, intoarce privirea, tot afara vede, aceleasi persoane, se intoarce cum stia el, spre usa, la fel, oamenii se plimba, usa, casa, ferestrele nu mai sunt, vede doar o casa, fara usa, fara ferestre, fara gard.
Speriat, se uita in stanga, la casa vecinului, acesta, stand cu spatele ii face cu mana, se uita mai bine, are bluza visinie! Isi intoare privirea in partea opusa, vecinul ridica mirat din umeri. Se apropie de el, vecinul il cerceteaza, cand in fata, cand in spate, nedumerit ridica din nou din umeri si pleaca.
Se uita la brate, este imbracat cu o bluza visinie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu